Här är varför du behöver en VPN för iptvking

Oavsett om du är en plåtfolie hatt bär cybersäkerhet aficionado eller inte, det är ett sorgligt men sant faktum att vår integritet är i fara. Även när du surfar på nätet, data samlas i drivor av stora märken människor som används för att lita på. Lägg till detta Internet block introduceras även i västerländska nationer, och människor inser behovet av att aktivt skydda sin egen integritet.

Förra veckan, när den brittiska regeringen meddelade porr användare skulle behöva ange sina uppgifter för att ålder verifieras från 15 juli i år-signalering en potentiell integritets katastrof-människor över hela nationen började Visa mer intresse för virtuella privata nätverk (VPN).

En VPN fungerar genom att du kan surfa privat och säkert, kryptera dina data och dölja din plats. Men inte alla VPN är byggda på samma. Du behöver till exempel vara försiktig när en tjänst är gratis och naturligtvis en VPN som loggar dina data är ett definitivt nej.

Med en bakgrund av ökande Internet-övervakning, dataintrång och osäkra offentliga Wi-Fi, VPN är ett viktigt verktyg. Här är en användbar guide inklusive vad man ska se upp för och vad man ska undvika när du väljer en VPN för att kolla på iptvking, med några alternativ att överväga.

“En av de viktigaste aspekterna att tänka på när man väljer en VPN är säkerhet,” Ariel Hochstadt, medgrundare av vpnMentor säger mig. “Ett VPN som loggar dina data är inte säkert att använda. Du måste se till att du väljer en tillförlitlig No-log VPN så att dina data inte kommer att vara mottagliga för läckor och attacker. “

Och de flesta av de data som loggas är helt oefterlyst: gratis VPN som Hola känner till de webbplatser du besöker; Hur mycket tid du spenderar på dessa sidor; och tidsstämplar. Under tiden kan de sälja dina data till sina partner.

Förtroende och säkerhet

Förtroende är viktigt. “I allmänhet måste du lita på din VPN-leverantör med din trafik mer än du litar på ditt nätverk”, säger Jerry Gamblin, förste säkerhetsingenjör på Kenna Security.

Han tror att stora kommersiella VPN-leverantörer, såsom NordVPN eller privat Internet åtkomst (PIA), är bäst, eftersom de “investeras i att se till att din trafik levereras säkert och snabbt”.

“Jag har använt PIA i det förflutna, men på grund av vissa webbplatser filtrering dessa IP-adresser, har jag flyttat till att bygga min egen VPN-server.”

Kan en VPNs hackas? Ja, men det är inte lätt: VPN-basen säger att det är bäst att undvika PPTP-eller L2TP/IPSec-protokoll; Använd i stället endast de senaste versionerna av OpenVPN-protokollet, som anses vara extremt säkra. “När det gäller kryptering, se till att din VPN-leverantör erbjuder 2048-bitars eller 256-bitars kryptering som de är svårare att knäcka,” webbplatsen lyder. “Lita på, om någon någonsin försöker hacka dig, dessa protokoll och krypteringsstatus kommer att bli en riktig mardröm.”

Hastighet

VPN till sin natur kan vara långsam, eftersom de fungerar genom att kryptera dina data och skicka den till en annan server. För att undvika detta, rekommenderar Hochstadt att välja en server i ditt eget land: naturligtvis, ju längre din data har att resa, desto långsammare anslutningen kommer att vara. Andra funktioner som server nätverkets storlek, kryptering, censur, och torrenting bör också tas i beaktande, säger han.

Den snabbaste VPNs är ExpressVPN, Surfshark, NordVPN och CyberGhost, enligt Hochstadt, som har testat 300 VPN.

Statlig övervakning

Vissa VPN kommer att finnas i länder med regeringar som tillåter sina övervaknings byråer att spionera. För den högsta nivån av anonymitet, det är en bra idé att använda en leverantör som ligger utanför “14-Eyes ” jurisdiktion.

14-Eyes är en lista över länder som tillåter övervakningsorgan att spionera på människor. Medlemmar inkluderar Storbritannien, USA, Australien, Kanada och nya Zeeland.

Där du kan använda dem

Vissa människor tycker att deras VPN är blockerad på flygplatser eller hotell. På samma gång, nationer som Kina förbjuda eller kontrollera VPN-användning. Men VPN är gjorda för att kringgå restriktioner och göra din anslutning anonymousis, så en bra produkt ska fungera överallt.

Fem VPNs att överväga

Här är fem högt rankade VPNs som inte loggar dina data:

ExpressVPN

ExpressVPN, som kommer högt rankade av användare och recensenter, fungerar på enheter inklusive Windows, Android, iOS, Linux och routrar. Baserat i Brittiska Jungfruöarna, det kostar runt $6,67 en månad om du tar ut en 12-månaders plan. Med ett nätverk av mer än 2 000 servrar i 94 länder, erbjuder Express top notch täckning i Europa och USA. Det fungerar också ganska bra i Asien, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika. Den använder sina egna DNS-servrar och använder hög kryptering Tech för att säkerställa din säkerhet och integritet.

ProtonVPN

ProtonVPN erbjuder en verkligt gratis VPN men det finns uppoffringar för att göra om du inte vill betala: den fria versionen kan du bara ansluta en enhet i taget och hastigheter är långsammare. Men det finns betalt för versioner från $4 per månad går upp till $24 för 10 anslutna enheter. Proton är också ett pålitligt varumärke: de flesta av er kommer att vara bekanta med den mycket säkra ProtonMail som används av journalister och aktivister. Proton har utvecklats av CERN och MIT-forskare och loggar inte dina data så att de aldrig avslöjas för tredje part.

Surfshark

En nykomling till VPN-marknaden, Surfshark är snabbt ökar i popularitet. Det är lätt att se varför. Med över 500 servrar i 50 länder, VPN hävdar att det är snabbt; Det samlar inte in loggar och det gör att du kan ansluta så många enheter som du vill. Kostar $11,95 en månad och med rabatter för flera månader, Surfshark erbjuder Windows, Mac, iOS och Android Apps och det finns 24/7 stöd om saker går fel.

NordVPN

Liksom ExpressVPN är NordVPN en stor leverantör. Tillgängligt på Windows, MacOS och Linux – och med appar för iOS, Android och Android TV och krypterade proxytillägg för Chrome och Firefox – NordVPN låter dig ansluta upp till sex enheter. Det är också snabbt, med 5 100 servrar i 60 länder och en månadsplan för cirka $12.