Hur mycket kostar det att börja vaping?

Om vi undrar hur mycket det kostar att börja vaping, kan man säga att det är mycket ekonomiskt. Det är sant att det finns enheter av olika priser som sträcker sig från 15€ till mer än 80€ för en elektronisk cigarett, men vi rekommenderar att om du inte har provat det börjar (som vi har sagt i föregående avsnitt) för en starter kit till vaping som inte kommer ut mycket dyrt och med det kan du prova om du gillar det eller inte.

En Vapoursson starter kit kostar oss 13 ‘ 95€ och om vi köper en förpackning med 10 vätskor av 10ml vardera till ett pris av 18,99€, som kommer att pågå oss ca 2 månader, vi kommer att spendera ca 32,94€ i 2 månader. I händelse av att e-vätskan inte bär nikotin, kan de köpas separat och blandas av dig själv hemma (varje flaska 10 ml nikotin kostar 1,25€). Det är vad det kommer att kosta att börja vaping. Detta kan du köpa på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, dk.vape.se & Jooz.se.

Det är sant, att det faktum att komma in i en värld av vaping kan verka som en investering om vi jämför det med vad du kan spendera köpa tobak, men inget längre från verkligheten. I själva verket är det i det långa loppet billigare att vape än att röka som du kommer att se i nästa avsnitt.
Är vaping billigare än att röka?

vaping billigare rökning

Svaret är ja. Vaping är ganska billigare än att röka och du behöver bara göra några beräkningar för att ta reda på.

Antag att du är en person som röker 1 låda tobak per dag (vilket är den genomsnittliga konsumtionen av spanska rökare), om varje låda kostar 4’75€ (det genomsnittliga priset på en låda), i en vecka är de 33,25€, det vill säga en årlig utgift på 1795,5€ i tobak.

Om en elektronisk cigarett kostar oss 14€ och ett paket med 5 e-vätskor som kommer att hålla oss om 3 veckor kostar oss ca 10€, årligen kommer de att vara 180€; plus kostnaden för 24€ årligen för 6 motstånd (att 6 förändringar av motstånd är för någon som förångas mycket). Den årliga kostnadsberäkningen av vaping är 218€, Och det här talar om en person som rökt ganska mycket.

Det vill säga, vi talar om en årlig besparing på 1577,5€. Och det kan vara ännu mer, eftersom vi har gjort en beräkning av en person som röker 1 pack om dagen. Om du istället köper Nasty Shisha, Nitros Cold Brew e-juice, Ossem, Pacha Mama, Porn Series Ejuice, Riot Squad, SadBoy, Savage & Senses, som är ejuice så gör du bara åt ca 1 flaska i veckan. Detta kommer kosta dig ca 600 kr i månaden.

Det bör tilläggas att kostnadsberäkningen av en https://vape.se/ beror på konsumtionen och sättet att vapa den person som använder den. Människor som gillar att göra fler moln kommer till exempel att spendera mer E-vätskor. Därför kommer utgifterna för varje konsument att bero på deras vanor.

Säg också att du först kommer att vape mycket eftersom nikotinhalten vanligtvis är mindre än en cigarett: en vanlig cigarett innehåller vanligtvis 12 ml nikotin och i en elektronisk cigarett skulle de 12 ml nikotin distribueras i 10 ml e-vätska som kan hålla dig minst en dag. Kroppen kommer därför att be oss att vape mer men eftersom tiden går genom konsumtion av vätskor kommer att minska.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.