Så gör du din egen shortfill ejuice

Denna guide är tänkt för dig som är sugen på att testa på att göra din egna shortfill ejuice, eller jag att blanda ihop din egna är väl snarare det rätta ordet. Jag har i denna guiden försökt att göra det så enkelt, och pedagogiskt som möjligt för dig. För det är inte lätt att hänga med i alla termer om man aldrig tidigare blandat sin egna shortfill e-juice.

Vad är en shortfill e-juice?

En shortfill e-juice är den typen av e-liquid som inte innehåller något nikotin, och har plats för nikotin i sig då den inte är helt fylld. Du hittar dem i de flesta svenska vape butiker, och orkar du inte leta så har du en hemsida här som säljer billiga shortfills i Sverige. Dem har om jag inte minns helt fel över 400 olika smaker och fabrikat av tillverkare.

Detta behöver du för att blanda ihop egen e-juice

För att bland ihop en egen shortfill behöver du tre olika bas ingredienser, PG och VG samt aromer. När det kommer till aromer finns det hur många smaker som helst att välja bland, och det är bara din egna fantasi som sätter stop på vilken smak du kan få fram.

Är det svårt att göra egen shortfill?

Nä det skulle jag inte säga att det är, men du behöver ha lite tålamod i början. De flesta tycker det är lite svårt till en början med att göra egen shortfill, men ju mer rutinerad du blir ju lättre blir det också. Tänk också på att det finns hur mycket hjälp som helst ute på nätet, så kör du fast så är det oftast inte mer en än Google sökning bort till du har svaret.

Använd dig av en e-juice kalkylator

Ett annat bra tips för nybörjare är att ta hjälp av en e-juice kalkylator, det gör att du slipper att sitta och skriva för hand. Den hjälper dig också med att räkna ut hur mycket du behöver att ha av varje ingrediens, så att du får exakt den shortfill e-juice du tänkt dig.