Vanliga receptbelagda viktökning piller och biverkningar med gainers

Ibland, receptbelagda viktökning piller är att föredra framför de tillgängliga över disk. Tar receptbelagda läkemedel för att få vikt kräver en läkar utvärdering och godkännande av denna typ av behandlingsplan för dig.

Det finns fall, särskilt med vissa idrottare och kroppsbyggare, där receptbelagda viktökning läkemedel erhålls olagligt och används utan någon vägledning från en läkare. Vill du veta mer om gainers, så finner du massa bra information här på https://snorbilligt.se/

Följande är vanliga viktökning piller som kan ordineras av en läkare:

Methyltestosterone: en anabol steroid används främst för att öka testosteronnivåer hos män som har androgenbrist (låga nivåer av manliga könshormoner). Vissa idrottare använder detta läkemedel och andra anabola steroider för att sätta på vikt, öka muskelmassa, och styrka. Anabola steroider är olagliga för att förbättra prestationsförmågan.
Oxandrolone: en anabol steroid även känd som Anavar. Det används främst för att främja viktökning hos patienter efter viktminskning efter omfattande kirurgi, kroniska infektioner, eller allvarliga trauma. 2 det kan också användas som hormonbehandling för män med låga testosteronnivåer.
Oxymetholone: ett syntetiskt hormon och anses vara en anabol steroid. Det används främst för att främja viktökning hos patienter efter viktminskning till följd av försvagande sjukdomar. Patienter kan också ordineras detta läkemedel för att få vikt efter omfattande kirurgi, kroniska infektioner, eller svåra trauma.

De flesta receptbelagda viktökning läkemedel innehåller anabola steroider med potential för negativa hälsorisker. De är vanligtvis ordineras för att behandla olika sjukdomstillstånd. Vissa idrottare och bodybuilders missbrukar dessa läkemedel för att förbättra deras utseende och prestationsförmågan.

Följande biverkningar kan förekomma med denna typ av medicinering: 3

Humörsvängningar
Humörsvängningar
Försämrat omdöme
Extrem irritabilitet
Vanföreställningar
Njurproblem eller misslyckande
Leverskador
Förstorat hjärta
Krympande testiklarna (hos män)
Bröstutveckling (hos män)
Prostatacancer (hos män)
Ökad ansiktshår (hos kvinnor)
Stoppad menstruationscykel (hos kvinnor)
Förstorad klitoris (hos kvinnor)
Hämmad tillväxt (i tonåren)

Gör viktökning piller verkligen fungerar?

Enligt Davis, bevisen för effektiviteten av viktökning piller är begränsad. En hälsosam kost rekommenderas och är mycket säkrare.

Davis rekommenderar att viktökning kan uppnås genom att bara lägga till mer kalori-täta livsmedel till din kost. Alla är olika, så för att få personliga rekommendationer för vad som kommer att fungera bra med din kropp, schemalägga ett möte med en registrerad dietist.
Tips för att gå upp i vikt utan piller eller kosttillskott

Har du övervägt en annan viktökning alternativ än att ta piller? Istället för att leta efter en snabb lösning för att sätta på några pounds, allt som kan krävas är att titta på din nuvarande näring. I själva verket är detta oftast fallet. Många människor inte äter tillräckligt näringsrik kalorifattig mat för att stödja viktökning.

Följande skäl kan spela en primär roll i din förmåga att få kvalitet vikt, inte bara fett:

Dåliga matvanor: din nuvarande kost får inte innehålla kvalitet hälsosam mat inklusive magert proteiner, grönsaker, frukter, korn, nötter, och frön. Om du vill öka vikt och muskelmassa, äta livsmedel för att korrekt bränsle din kropp och näringsämne-tät är viktigt. 4

Inte äta tillräckligt: du kanske inte äter tillräckligt med kalorier för att främja viktökning. I själva verket, du kan äta för viktminskning, ofta fallet med restriktiva och modefluga Dieter. För att få vikt, ditt kaloriintag måste vara större än din energiproduktion. Detta innebär att aktiva individer kommer att kräva ännu mer kalorier att inte placera sin kropp i ett underskott. Lägga magert proteiner och hälsosamma fetter som avokado är ett bra sätt att få mer näringsämne täta kalorier för kvalitet viktökning.
Inte dricka tillräckligt med vatten: vistas hydratiserade är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam kropp. Vatten håller cellerna i din muskelvävnad hydrerad och främjar muskeltillväxt. Utan adekvat hydrering, din kropp är oförmögen att fungera eller växa på optimala nivåer.

Ett ord från Verywell

Människor kommer i alla former och storlekar, och vår genetiska makeup spelar en stor roll i vår vikt, enligt näring expert Mascha Davis. Medan lyfta vikter och äta en kalorifattig diet kan bränsle din kropp och öka din muskelmassa, det kan bara vara att vissa människor är naturligt avsedda att vara smal.

Å andra sidan, vissa allvarliga sjukdomstillstånd kan leda till en oförmåga att få vikt. Ett exempel på detta skulle vara hypertyreos, som kräver en läkar intervention.